Hetvenéves ifjú barátaim

Hetvenéves ifjú barátaim

A véletlen úgy hozta, hogy ismerőseim, kollégáim és barátaim közt számosan ezen a télen töltötték be a hetvenedik életévüket.

Közülük ez alkalommal csak egyiküket, dr. Antal András agrármérnököt szeretném köszönteni. A XX. század hetvenes éveiben ismerkedtem meg vele, amikor a TIT (Tudományos Ismeretterjesztő Társaság) központjában dolgozott és az ő javaslatára dolgoztuk ki a Nagyváthy János Gazdaképző Egyesület tervét, amelynek a lényege az, hogy a mezőgazdaságban dolgozókat kívántuk a legkorszerűbb és a magyar viszonyoknak megfelelő ismeretekkel ellátni. Tanfolyamokat, előadásokat, kiállításokat, üzemlátogatásokat, tanulmányutakat stb. szerveztünk és az utóbbiban András annyi tapasztalatot szerzett, hogy egy idő után utazási irodát nyitott, amely ma is sikeresen működik.

Születésnapját – rendhagyó módon – egy metodista templomban szervezte, ahol Pásztor Zsófia lelkész tartott igen szép és tartalmas beszédet, majd ezt szavalat, egy kis muzsika és az András életét végigkísérő képvetítés követte. A fotók között a legnagyobb meglepetést az a kép jelentette, amelyen András mellett Máté Péter, korán elhunyt, kiváló zeneszerző és énekes látható. Kitűnt, hogy András és Péter igen jó barátok voltak és ugyanazon a napon, 1947. febr. 4-én születtek. Így a jelenlevők kedvelt zeneművészükről is illően megemlékezhettek. 

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR