Csodálatos állatok, varázslatos növények

Csodálatos állatok, varázslatos növények

Könyvismertetőn voltam Sashalmon és a kedves érdeklődésen kívül kedves gyerekrajzokat is kaptam.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sashalmi Könyvtára bemutatót szervezett Bálint György és Telegdi Ágnes: Csodálatos állatok, varázslatos növények című könyvének megismertetésére. Áginak hatalmas tapasztalatai vannak a gyermekkönyvek írásában, de én még eddig mindig csak felnőtteknek, szakembereknek írtam, javarészt kertészeti szakkönyveket. A rábeszélésnek azonban nem voltam képes ellenállni és megkíséreltem a gyerekléleknek megfelelő stílusban ismertetni velük a számomra legkedvesebb növényeket.

A bemutatóra éppen az USA 45. elnökének beiktatásával egyidőben került a sor, ezért nagy megtiszteltetésnek éreztük, hogy a nagy esemény helyett ezt a könyvbemutatót sokan tartották érdemesnek a meghallgatásra és jelentős számú felnőtt és gyerek jelent meg a könyvtár kellemesen fűtött termeiben.

A hallgatóság érdeklődésén és a sok kérdésen túl számomra a legnagyobb meglepetés az volt, amikor az egyik sashalmi óvoda nevében egy ifjú hölgy és egy ugyancsak nagyon ifjú férfi megajándékozott hat – a témába vágó témájú – színes rajzzal, amelyet a gyerekek készítettek. Az egyiket itt láthatják!

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR