Kertjük terméséből sokan küldenek kóstolót rokonaiknak és barátaiknak.
A csemegeszőlőt lapos rekeszbe vagy 5-10 kg-os vesszőkosárba rakjuk. A kosarat béleljük ki tiszta, száraz, szagtalan papírral. A magasan felhalmozott szőlő összenyomódik és étkezésre alkalmatlanná válik.
A tetszetősség kedvéért tehetünk a szőlő alá és köré néhány szőlőlevelet is. A fürtöket gondosan fektetve úgy rakjuk a kosárba, hogy feszesen, de nem túl szorosan helyezkedjenek el. Ha a felső sor kocsánya lefelé néz, akkor szép, egyenletes, tükrös felszínt kapunk. A szőlő tetejére papírt, esetleg celofánt teszünk, majd a kosárra felerősítjük (dróttal vagy spárgával) a tetejét. Elszállításig tartsuk a kosarat hűvös, szellős helyen, nehogy a gyümölcs megizzadjon.