Hogyan termeljek kerti zsázsát?

Hogyan termeljek kerti zsázsát?

A kerti zsázsa a téli hónapok kevés friss zöldségféléinek legkedvesebbike. 

Termelhetünk a konyhaablakban metélőhagymát és petrezselyemzöldet, de az igazi, tavaszi ízeket a fagyos, ködös téli hónapokban a kerti zsázsa szolgáltatja.

A zsázsa apró, barna magját tányérba, virágládába, cserépbe lehet elvetni.

A táptalaja friss, tápdús kerti föld és homok keveréke legyen. Már 3-4 cm vastag talajréteg is elegendő neki; a magokat sűrűn kell vetni és le kell takarni 2-3 mm vastag homokréteggel.

A magvetést alaposan beöntözve takarja le üveglappal vagy átlátszó háztartási fóliával és gondoskodjék arról, hogy ne száradjon ki.

Zsázsa

A magvak néhány nap múlva már csírázni kezdenek, világos helyen egy hét alatt kikelnek és a vetéstől számított 12-14 után a zsázsák már fogyaszthatók. Vajas, zsíros kenyérre szórva, levesbe keverve, enyhén csípős íze nagyon kellemes!